Toelichting overheidsopdracht openbare LED-verlichting Vlaamse gewestwegen | Agoria

Toelichting overheidsopdracht openbare LED-verlichting Vlaamse gewestwegen

Afbeelding
Gepubliceerd op 05/03/21 door Herman Looghe
Het Agentschap Wegen en Verkeer organiseerde op 1 maart een webinar over een historische overheidsopdracht voor het ombouwen van openbare verlichting uitgerust met lampen naar LED op gewestwegen in Vlaanderen.

Agoria had reeds in het verleden tijdens de vorige legislatuur aangedrongen op het belang van de vervanging van de bestaande energie- en onderhoudsonvriendelijke verlichting en met succes.

Deze overheidsopdracht kadert in de invullen van het regeerakkoord van de Vlaamse regering 2019-2024 om alle openbare verlichting om te bouwen naar LED ten laatste tegen 2030 alsook de invulling aan het Vlaams Energie en Klimaatplan 2013-2023 om een reductie in energieverbruik van 30% in 20130 ten opzichte van 2015 te bekomen. Tenslotte kadert dit project in het relanceplan van de  Vlaamse regering “Vlaamse veerkracht”  om te investeren in LED-verlichting langs de Vlaamse gewestwegen.

Aan de toelichting van deze overheidsopdracht namen zo’n 45 personen deel: leveranciers, contractors alsook de overige stakeholders. Op 26 februari gaf de Vlaamse regering haar goedkeuring voor dit project. 

Bekijk de presentatie hier. 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

Bron: AWV

Voor de publicatie verwijzen we naar eNotification: VWT/EW/2020/024. Opening op 02/04/2021.

Was dit artikel nuttig?