Gentse scale-up MobilityPlus haalt 1 miljoen euro op | Agoria

Gentse scale-up MobilityPlus haalt 1 miljoen euro op

Afbeelding
Gepubliceerd op 24/02/21
Agoria-lidbedrijf MobilityPlus, een Gentse scale-up die slimme laadoplossingen biedt aan bedrijven en hun werknemers, haalt in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro op bij een groep investeerders. Deze kapitaalinjectie zal worden gebruikt om verder te groeien in België vanuit Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Limburg en Luik en in het Groothertogdom Luxemburg, alsook om de sprong naar Frankrijk en Nederland te maken.

In de groep financierders zitten Concentra, Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam) en Robert Decant (ex-ESAS). “We verwachten dat de vraag naar onze diensten jaarlijks minstens zal verdubbelen. Steeds meer bedrijven komen bij ons aankloppen om hun wagenpark te vergroenen. Met deze kapitaalverhoging zijn we klaar om hierop in te spelen,” aldus Jean-François Cheyns, CEO en oprichter van MobilityPlus.

Het in 2016 opgerichte MobilityPlus biedt bedrijven een full-service dienstenpakket aan van slimme laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Volledig merkonafhankelijk, helpt MobilityPlus zijn klanten slimme laadkeuzes te maken: van laadpassen tot de verhuur of verkoop van slimme laadpalen op hun bedrijfsterreinen en bij hun werknemers thuis. Deze slimme laadinfrastructuur zorgt voor een optimaal beheer van het elektriciteitsverbruik, waardoor klanten zo goedkoop mogelijk kunnen laden. Daarnaast maakt de eigen ‘Energy Controller’ het energieverbruik van deelnemers inzichtelijk en zorgt het voor gedetailleerde rapporteringen, een geautomatiseerde facturatie, kortom: een volledige A tot Z service.

 

Afbeelding

Het vertrouwen in elektrische mobiliteit groeit sterk, en dit heeft een rechtstreekse impact op het succes van MobilityPlus. Zo verviervoudigde het mobiliteitsbedrijf zijn omzet het voorbije jaar. “Steeds meer ondernemingen maken van duurzame mobiliteit een prioriteit: elk jaar zien we het aantal aanvragen naar slimme laadinfrastructuur meer dan verdubbelen”, licht Jean-François Cheyns (32), CEO en oprichter van MobilityPlus, toe. “Wij willen bedrijven helpen om hun groene ambities te realiseren, maar dit kan enkel door onze eigen groei te versterken. De eerste kapitaalverhoging door deze groep investeerders stelt MobilityPlus onder meer in staat om te groeien in de grote Belgische steden, de opstart in de buurlanden te versnellen en te blijven innoveren. Voor 2021 stellen we alvast een omzetgroei van 250% voorop.”

Een volledig elektrische toekomst

De klanten van MobilityPlus zijn zowel kmo’s als grote ondernemingen waarmee ze op lange termijn samenwerken, waaronder EY, Barco, Siemens, Umicore en Willemen Groep.

Ik krijg vaak de vraag of ons elektriciteitsnet volledig elektrisch rijden aankan”, vertelt Jean-François. “Mijn antwoord is volmondig ‘ja’. Het is echter belangrijk om mensen te informeren en te stimuleren om op een correcte manier elektrisch te rijden en hun wagen zoveel mogelijk te laden op momenten tijdens de dag waarop er een stroomoverschot is. Met de MobilityPlus Energy Controller bieden we hier een antwoord op. Dit softwareplatform houdt bij het laden rekening met zowel de meest ecologische omstandigheden, om zoveel mogelijk met zonne- en windenergie te laden, als met de prijs van de stroom.

MobilityPlus verwacht een snelle shift naar elektrisch rijden. Niet alleen omdat steeds meer bedrijven er bewust voor gaan kiezen om hun wagenpark te vergroenen, maar ook door de maatregel van de Belgische regering om vanaf 2026 enkel volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar te maken. “Aangezien de meeste bedrijven een leasingperiode van vier jaar hanteren, starten velen nu al met het elektrificeren van hun bedrijfswagens. Het is aan MobilityPlus om hen bij deze transitie te begeleiden en volledig te  ontzorgen”, besluit Jean-François Cheyns.

Meer info op www.mobilityplus.be 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be en in onze dagelijkse nieuwsbrief voor leden.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?