Blue Corner maakt elektrisch rijden toegankelijk met uitgebreid laadnetwerk | Agoria

Blue Corner maakt elektrisch rijden toegankelijk met uitgebreid laadnetwerk

Afbeelding
Gepubliceerd op 11/12/20 door Jacques Pauwels
Green Mobility, een Deense aanbieder van 100% elektrische deelauto’s, is neergestreken in Gent en Antwerpen. Dit zal elektrisch autodelen in België verder een boost geven. Drijvende kracht achter dit nieuws is het Antwerpse Blue Corner. De installateur en exploitant van laadsystemen is strategisch partner van het autodeelbedrijf.

Wie?

Afbeelding

Blue Corner uit Antwerpen.

Wat?

Installateur en exploitant van laadpunten voor elektrische wagens.

Waarom kudos?

Omdat Blue Corner met zijn netwerk publieke laadpalen in de Belgische steden mee de switch naar elektrisch rijden mogelijk maakt.

 

Autodelen won de voorbije jaren aan populariteit in ons land en verwacht wordt dat de interesse verder zal toenemen. Vooral de elektrische deelauto is erg in trek. Het Deense Green Mobility, dat tot voor kort enkel in Scandinavië actief was, wil op die trend meesurfen en test zijn kansen met een proefproject in Gent en Antwerpen. Begin 2021 proberen ze het ook in Brussel. 

 

Afbeelding

Altijd een laadpaal in de buurt

In tegenstelling tot veel van de andere autodeelsystemen waarbij je een auto bij een station ophaalt en daar ook weer moet achterlaten, hanteert Green Mobility het zogeheten ‘free floating’-systeem. De auto’s zijn beschikbaar doorheen de stad en je kunt ze achterlaten in zones bij laadpunten verspreid over de stad. Zo heb je als gebruiker meer vrijheid. Om dat systeem te doen werken, heb je voldoende laadpalen in verschillende wijken nodig

Het is geen toeval dat Green Mobility België eruit pikt als eerste land buiten Scandinavië om zijn concept te testen. De voorbije jaren bouwde Agoria-lidbedrijf Blue Corner, een Antwerpse installateur en exploitant van laadsystemen, het aantal laadpunten sterk uit. 

 

Afbeelding

Luc Lebon (foto), Managing Partner bij Blue Corner: “We hebben vandaag zo’n 2.500 laadpalen in de publieke ruimte – in de straten en op openbare parkings. Daarvoor werken we nauw samen met de steden, bijvoorbeeld om tot een optimale spreiding te komen en voor de exploitatie.” Daarnaast heeft Blue Corner afspraken met andere aanbieders van laadpunten, zodat gebruikers bij elke paal de auto kunnen opladen. 

Iedereen elektrisch

Ook bedrijven en particulieren kunnen bij Blue Corner aankloppen om een laadpaal te installeren. Luc Lebon: “De vrees om ergens te stranden met een lege batterij is een van de grootste obstakels die de doorbraak van de elektrische auto nog in de weg staan. Door zowel met particulieren, bedrijven en de lokale overheden samen te werken, maken we elektrisch rijden toegankelijker. Zo willen we bijdragen aan de transitie naar duurzamere mobiliteit.” 

“Ook meewerken aan de switch naar duurzame energie”

Naast de verdere uitbouw van zijn netwerk in België en Europa wil Blue Corner de komende jaren bedrijven en particulieren helpen om meer groene energie te gebruiken. Luc Lebon: “Door onze ervaring met het installeren van laadpunten in gebouwen, kunnen we ook een rol spelen in het uittekenen van efficiënter en vooral groener energieverbruik.” 

Blue Corner zal daarnaast ook energiemanagementsystemen uitwerken voor woningen en bedrijfspanden. “Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat overschot aan energie die zonnepanelen genereren in batterijen wordt opgeslagen om later te gebruiken, als er minder zonlicht is. Op die manier maximaliseren we het gebruik van duurzame energie.” 

Meer weten over Blue Corner? Neem een kijkje op hun website.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's